Újratervezés, horoszkóppal! 5.


2020-04-07 13:29 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 5 db

Ebben a sorozatban, - gondolatokat és ötleteket ébresztve az új világhoz, könnyen értelmezhető leckék segítségével kiértékeljük a születési horoszkópodat...


Az előző lecke a "társasházad" működtetéséhez szükséges eszközeidről szólt, egyszóval a pénzről. A folytatásban nézzük a sokáig elhanyagolt, viszont az elmúlt évtizedekben egyértelműen feltörekvő 3. házat!:
 

A 3. ház - Asztropatika.hu
 

Bizonyos házak, - és ilyen a 3. ház is, mérsékelten népszerűek. Leginkább a hozzájuk köthető - kevésbé fontos életterületek miatt. Ami a 3. ház esetében a következők:

- a testvéreinkkel való kapcsolatunk,
- a szűkebb lakókörnyezetünkkel (szomszédainkkal) való viszonyunk,
- a közlekedés,
- a tanulás, ezen belül is a kötelező tanulás.

 

Amint látod, életterületek vonatkozásában a 3. ház közel sem olyan izgalmas mint amilyen a 2. ház volt. Cserébe viszont a tanulás, - főleg a kötelező tanulás meglehetősen érdekessé teszi.

 

Ezt a két fogalmat: TANULÁS és KÖTELEZŐ TANULÁS érdemes külön kezelni, mert ebben rejlik a 3. ház lényege!

 

A 3. házban rejlő tudásnak két éle van! Az egyik éle mindaz a tudás, amit a környezetünk: az óvoda, az iskola és nem utolsó sorban a szüleink RÁNK ERŐLTETNEK! Vagyis az életünk első évtizedeiben a környezetünk mondja meg, hogy mit kell tudnunk, hogyan kell élnünk. Sokan még később sem írják felül a KÖTELEZŐ TANANYAGOT, holott a 3. ház másik éle, ami nem mellesleg a ház legnagyobb ajándéka: az önképzésben, vagyis a folyamatos TANULÁSBAN rejlik!

Félre ne érts! A KÖTELEZŐ TANANYAGGAL nem akartak nekünk rosszat a tanáraink vagy a szüleink. Hiszen ők a legjobb szándékukkal úgy gondolták, hogy ami nekik jó volt és működött, az majd nekünk is jó lesz. A folyamatosan és egyre gyorsabban változó világunkban ez már nem teljesen van így. A dolog pikantériája, hogy egyszer majd mi is azt fogjuk gondolni mint a szüleink, és megpróbáljuk átadni a gyermekeinknek mindazt, amiről azt gondoljuk, hogy az nekik is működni fog. (De ez már egy másik ház: a 9. ház témája lesz.)

Egyébként évszázadokkal korábban a 3. házhoz olyan dolgokat társítottunk, mint például a kisebb utazásokat, a rokoni kapcsolatokat, és csak úgy mellékesen megemlítve az iskolát. Nem véletlen, hiszen akkoriban az emberek 90%-a ott fejezte be az életét, ahol elkezdte. Vagyis a KÖTELEZŐ TANULÁSON túl, nem sok szükségük volt az ÖNKÉPZÉSRE. A rohamosan fejlődő világunkban viszont már elengedhetetlen. Olyannyira, hogy az ÖNKÉPZÉSÜNK egyben a sikerünk záloga is.

Vagyis a születési horoszkópodban a 3. ház az ÖNKÉPZÉSEDBEN rejlő lehetőségekre világít rá.

A jegy amelyikben a 3. házad kezdődik, illetve a házhoz köthető vagy benne lévő bolygók azt mutatják majd meg (és erre a későbbi leckékben még visszatérünk!), hogy HOL, HOGYAN és MILYEN tudást érdemes megszerezned ahhoz, hogy az életedből a legtöbbet tudd kihozni. Mert egy dologban biztos lehetsz: a 3. házban szerzett tudásod határozza meg azt, hogy az életben milyen lehetőségeket veszel észre. Most már tudod, hogy miért van a legsikeresebb embereknek NAGY könyvtáruk.


TIPP!
Kellj fel 30 perccel korábban és kezd a napot olvasással! Nem is hinnéd mekkora csodákat érhetnél el, már napi 30 perc olvasással! A változást elsőként a környezeted fogja észlelni, - a választékos beszéded miatt. Néhány hónappal később a lehetőségeid megjelenésével már te is érzékelni fogod. :)

 

A folytatásban jöjjön az egyik legmisztikusabb ház!

 


Ajánló:

 • Szaturnusz könyve

  Ebben a könyvben a Szaturnusszal kapcsolatos tapasztalataimat osztom meg veled. Megmutatom a leckéivel szemben elkövethető hibákat, azok következményeit. S nem utolsó sorban azokat az okos lépéseket, amelyek...
 • Jupiter könyve

  Ez a könyv abban nyújt neked segítséget, hogy a kegyeibe férkőzve meghódítsd azt a bolygót, akihez a világon mindenki imádkozik. Többek között megtudhatod, miért nincs a világban igazság, és miért nem lehetünk egyenlőek.
 • Gondolkodj és teremts!

  Ebből a kiadványból, sok más érdekesség mellett a teremtés könnyen használható technikáját ismerheted meg. A benne lévő tanácsok és módszerek az egész életedre jó hatással lesznek majd…
 • Asztronumerológia

  1996-ban ez a gondolat indított útjára egy kutatást, amelynek nem kevesebb volt a célja, minthogy megfejtse az összefüggést a születési dátumok, az események és...

Facebook